środa, 11 lipca 2012

Zupa Jarzynowa

Lubię warzywa... Wszystkie możliwe...
I ziemniaki, marchewkę, pora i kalafior, fasolkę szparagową - wszystko!
Dlatego dziś postanowiłam zrobić zupę jarzynową...

Najpierw gotujemy wywar na kości (ewentualnie na kostkach rosołowych itp)
Wrzucamy wszystkie warzywa jakie mamy!
(w moim przypadku ziemniaki, marchewka, por, kalafior, fasolka szparagowa żółta, zielona...)

Gotujemy ok pól godz, dodajemy łyżkę mąki rozmąconej w kilku łyżkach wody 
lub jako zasmażkę,
a także łyżkę śmietany wymieszaną z odrobiną gorącego wywaru.





1 komentarz:

  1. Ja robie podobnie, tylko moja jest troche bielsza:D chyba dodaje wiecej smietany :D ale to z drugiej strony niezdrowo jak tyle;) a kalafior w zupie jarzynowej to moje ulubione warzywko;))

    OdpowiedzUsuń