Jest to bardzo szybka i bardzo fajna przekąska.
Nie bardzo lubię połączenia słodkiego z wytrawnym,
ale ta opcja jest bardzo ciekawym połączeniem.
Co potrzebujemy?
Szynka konserwowa (ok 20-30 plastrów)
Puszka brzoskwiń w syropie
Chrzan tarty
Majonez
Sól, pieprz
Jak wykonujemy?
Banalnie to proste :)
Brzoskwinie kroimy w paski i zawijamy w plastry szynki.
Układamy na talerzu.
Sos - 3 łyżki chrzanu tartego mieszamy z 3 łyżkami majonezu.
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
(Najlepszy jest oczywiście chrzan tarty domowy! :)
Mi udało się po świętach zachować kilka łyżek pysznego chrzanu,
który tworzy Pani Emily :*
Kochana kobieta, która zawsze mnie zaskoczy czymś pysznym!)
Podajemy z chlebem lub jako dodatek do dań głównych :)
Intryguje mnie ta p.Emily*, trze chrzan? chrzani? z Chrzanowa? W kwestii majonezu polecam H-s Babuni od unilever, jeszcze nie rozpracowałem proporcji pazernych globalistów,ale cierpliwości!
OdpowiedzUsuńpppp
Ciekawe połączenie. Wypróbuje na pewno :)
OdpowiedzUsuńMniam! Ale tu smakowicie! Zapraszam do mnie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/