sobota, 11 kwietnia 2015

Brzoskwinie w szynce konserwowej z sosem chrzanowym


Jest to bardzo szybka i bardzo fajna przekąska.
Nie bardzo lubię połączenia słodkiego z wytrawnym,
ale ta opcja jest bardzo ciekawym połączeniem.

Co potrzebujemy?

Szynka konserwowa (ok 20-30 plastrów)
Puszka brzoskwiń w syropie
Chrzan tarty
Majonez
Sól, pieprz

Jak wykonujemy?

Banalnie to proste :)
Brzoskwinie kroimy w paski i zawijamy w plastry szynki.
Układamy na talerzu.








Sos - 3 łyżki chrzanu tartego mieszamy z 3 łyżkami majonezu.
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
(Najlepszy jest oczywiście chrzan tarty domowy! :)
Mi udało się po świętach zachować kilka łyżek pysznego chrzanu,
który tworzy Pani Emily :*
Kochana kobieta, która zawsze mnie zaskoczy czymś pysznym!)




Podajemy z chlebem lub jako dodatek do dań głównych :)







3 komentarze:

  1. Intryguje mnie ta p.Emily*, trze chrzan? chrzani? z Chrzanowa? W kwestii majonezu polecam H-s Babuni od unilever, jeszcze nie rozpracowałem proporcji pazernych globalistów,ale cierpliwości!
    pppp

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe połączenie. Wypróbuje na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Ale tu smakowicie! Zapraszam do mnie ;)
    http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń