poniedziałek, 19 listopada 2012

Pasta jajeczna


Co było pierwsze? Jajko czy kura? 
- pytanie odwieczne hehe ;-)

Pewnie kura, ale ja dziś wybieram jajko.
A raczej nie ja, a mój mąż, bo to on wpadł na pomysł pasty jajecznej
i poczuł wielką jej chęć.

Co potrzebujemy?

4 jajka
1 mała cebula
kilka łyżek majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Jak wykonujemy?

Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy.
Dodajemy do nich pokrojoną w drobną kostkę cebulę,
majonez i musztardę.
Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Smaczne jako dodatek do wielu potraw,
albo po prostu najzwyczajniej - na kanapkę (nawet bez masła) ;-)








1 komentarz:

  1. ojej mniammmmm:)))))) kurde a ja mam tyle jaj w lodowie :) chyba tez nad tym pomysle.....:)

    OdpowiedzUsuń