piątek, 15 czerwca 2012

Ogórki małosolne

ULUBIONY DODATEK WARZYWNY MOJEGO MĘŻA
(mój z resztą też jeden z ulubionych...)

Co potrzebujemy? (wg potrzeby)
*ogórki gruntowe
*koperek
*kilka ząbków czosnku
*1 łyżka soli na 1 litr wody przegotowanej



Na dnie słoika wkładamy koperek i kilka ząbków czosnku przekrojonych.
Następnie ogórki i na wierzch również koperek i ząbki czosnku.
(Gdy masz duży słój układaj wszystko na przemian)
Zalewamy gorącą wodą z solą, zamykamy i odkładamy w zacienione miejsce na 2-3 dni :)

MMMMMMMMmmmmmmm....


3 komentarze:

  1. Moje wlasnie stoją do gory nogami:D ciekawe jak nam wyjdą?:))

    OdpowiedzUsuń
  2. dokładnie, miejmy nadzieję, że będą zjadliwe :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja tam robię w garnku i też dobre wychodzą:P

    OdpowiedzUsuń