Makaron z białym serem obił mi się o podniebienie, ale zawsze w formie wytrawnej.
Chyba nigdy na słodko?...
Szukając inspiracji natknęłam się kilka razy na deklaracje,
że jest to smak dzieciństwa. Być może.
Zrobienie tego dania to banał jakich mało.
Co potrzebujemy?
200g makaronu
ok 100-150g białego twarogu
kilka łyżek śmietany np 18%
3 łyżki masła
cukier
sól, olej
cynamon
Jak wykonujemy?
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju.
W małym rondelku roztapiamy masło, słodzimy 1 łyżką i dodajemy rozdrobniony ser.
Chwilkę podgrzewamy aby składniki się połączyły i ujednoliciły.
Makaron odcedzamy i część wykładamy na talerz.
Robimy kilka śmietanowych kleksów i posypujemy cukrem.
Następnie wykładamy resztę makaronu i polewamy go miksturą serową.
Posypujemy cukrem i cynamonem.
PYCHOTA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz